Logo De Meyst Decor

Luchtgommen & zandstralen

Luchtgommen, verfijnd & onder lage druk

Bent u nog op zoek naar een effectieve methode om oppervlakken schoon te maken? Dan kan u ons contacteren om te komen luchtgommen. Luchtgommen, ook wel fijnstralen genoemd, is een techniek om verf, vernis, vuil of waslagen van houten of stenen ondergronden te verwijderen – en dat zonder beschadiging. We kunnen er bijvoorbeeld hout mee ontlakken of natuursteen mee reinigen. Deze vijf punten vatten de techniek goed samen:

  1. Bij luchtgommen hanteren we zeer fijne straalmiddelen met een diamantvormige structuur. Denk aan GMA® Garnet 200 en 350 mesh. Om inslag te voorkomen, mag de structuur van de straalkorrel niet te scherp
  2. Wij werken onder een zeer lage druk in combinatie met een grote spuitkop. Daardoor krijgt de straalkorrel een andere flow en ontstaat er een gommend effect zonder inslag. We manipuleren het straalmiddel als het ware in een roterende beweging.
  3. De positie van het pistool tegenover de ondergrond is essentieel. Als we het pistool schuin houden, hebben de straalkorrels geen rechte inslag. Er ontstaat dan een gommend effect, wat de ondergrond ten goede komt.
  4. De hoek van de inslag wordt positief beïnvloed door een licht draaiende beweging van het pistool. Met name als we houten of stenen ondergronden reinigen, maakt dat een verschil. Om die reden werd het gepatenteerde Helix®-systeem
  5. Dankzij conische spuitkoppen is er een brede waaier aan straalmiddelen. Zo wordt er een gelijkmatig resultaat behaald zonder de ondergrond te beschadigen.
Sandblasting,Gun,Close,Up,Background.
Detail of a spray gun in action. Applying lacquer or paint onto

Waarvoor kunnen we luchtgommen inzetten?

Zandstralen, krachtig & onder hoge druk

Hoewel zandstralen op luchtgommen lijkt, is niets minder waar. Veel straalmiddelen die door een dunne spuitkop geperst worden veroorzaken een hoge kracht op de ondergrond. Daarom is de techniek zandstralen prima om dikke roestlagen te verwijderen en beton op te ruwen.

Het nadeel is wel dat de korrels van het straalmiddel tegen elkaar botsen. Bijgevolg bereikt niet elke korrel de ondergrond. Veel traditionele straalketels zijn niet in staat om onder lage druk te werken. Het resultaat is dan een onregelmatige flow uit de spuitkop die gesputter veroorzaakt.

Waarvoor kunnen we zandstralen inzetten?

Een voorwerp laten luchtgommen of zandstralen?

Vraag vandaag nog uw vrijblijvende offerte aan!